Creatief met veters

Een paar weken geleden plaatste ik op Instagram een foto van mijn nieuwe zomerschoenen. Omdat ik mijn standaard veter-patroon zat begon te worden, ben ik op zoek gegaan naar een manier om het op te leuken. Ik kwam op dit kris-kras figuurtje terecht, en wil het jullie ook leren!

Deze manier van veters “strikken” kan bij schoenen met rijen van zes gaten. Na het strikken op deze manier gaat het straktrekken van de veters lastig(er). Wanneer je schoenen te groot zijn of te los zitten, raad ik deze manier af. Je wilt natuurlijk niet net als Assepoester onderweg je schoen verliezen!
DSC_3217Stap 1: Doe de veter door de onderste oogjes. Zorg hierbij ervoor dat je aan elke kant dezelfde lengte aan veter overhoudt. (dit is de rechterschoen)
DSC_3219Stap 2: Pak de linkerkant van de veter en doe deze diagonaal door het derde gaatje heen. Zorg hierbij dat je veter plat is en niet onderweg draait. Hierdoor ziet het er namelijk minder mooi uit.
DSC_3221DSC_3227Stap 3: Rijg de veter vervolgens onder de flap door naar het volgende oogje.
DSC_3229Stap 4: Steek de veter vervolgens aan de andere kant diagonaal door het volgende oogje heen.
DSC_3231DSC_3233Stap 5: Rijg net als bij stap 3 de veter onder de flap het oogje door zodat deze er aan de bovenkant weer uitkomt.
DSC_3235Stap 6: Doe de veter bovenlangs door het laatste oogje heen. De ene kant van je schoen is nu klaar. We beginnen aan de rechterkant.
DSC_3238Stap 7: Pak het nog losse stuk van de veter en rijg deze diagonaal bovenlangs en over het andere rijgwerk heen door het vierde oogje.
DSC_3239DSC_3241Stap 8: Doe net als bij stap 3 en 5 de veter onderlangs door het volgende oogje.
DSC_3243Stap 9: Doe de veter vervolgens weer diagonaal en bovenlangs (over al het rijgwerk heen) door het tweede ringetje.
DSC_3245Stap 10: Rijg de veter (voor de laatste keer) onderlangs door het volgende gaatje.
DSC_3247Stap 11: Doe de veter diagonaal en over het andere rijgwerk heen door het laatste oogje, en klaar! Je kunt je veters nu strikken en gaan! De instructies voor de linkerschoen werken precies omgekeerd. Hier begin je aan het rechter stuk veter en rijg je daarna het linker stuk.
DSC_3252
Veel wandelplezier!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s