Mijn top-10 Koreaanse acteurs

Ik ben erg op dreef met de top-serie. Ik vind het erg leuk om mijn mening met jullie te delen. Deze keer wil ik het hebben over mijn top-10 aan favoriete Koreaanse acteurs (tot nu toe). 

Laten we het spannend houden en aftellen tot nummer 1. Bij elke acteur geef ik een korte beschrijving en in welke films of serie ze te zien zijn.

10. Choi Seung Hyun (T.O.P)choi seung hyun

Naam: Choi Seung Hyun (최승현)
Artiestennaam: T.O.P (탑)
Geboortedatum: 4 november 1987
T.O.P is rapper in de boygroup BigBang. Een groep van vijf leden die al van 2006 albums uitbrengt. Choi Seung Hyun is heel onzeker over zijn lichaam. Voor zijn debuut als BigBang was hij dan ook een zware jongen. Ondanks dat hij nu veel sport en gezond eet, laat hij maar weinig van zijn lichaam zien. Waar hij ook is, en hoe warm het ook is: T.O.P zul je altijd met lange mouwen zien.
In 2013 is Seung Hyun uitgeroepen tot meest sexy muzikant van het jaar. Dit terwijl hij nog nooit iets van zijn lichaam heeft laten zien.
In 2014 was het dan ook een big deal dat de film Tazza – Hand of God uitkwam. Hierin was de rapper namelijk met bloot bovenlijf te zien.
De meeste films en series waar hij in heeft gespeeld zijn actiefilms. De twee films die ik heb gezien zijn Commitment en Tazza – Hand of God. Vooral Tazza raad ik aan!

9. Lee Pil Molee pil mo

Naam: Lee Pil Mo (이필모)
Geboortedatum: 26 juni 1976
Deze al wat oudere (maar zeker niet oude!) acteur is in zijn verleden gezegend met rollen als de perfecte boyfriend en schoonzoon. Hij is bekend met zowel drama’s als films en had zijn debuut als acteur in 1999. Ook heeft hij rollen in het theater veroverd en met zijn zang het publiek betoverd. Je zou dus kunnen zeggen dat Pil Mo een triple threat is.
De laatste twee jaar heeft hij meer serieuzere rollen gehad. Zo speelde hij in Emergency Couple, een drama uit 2014 de chef van de eerste hulp afdeling in een ziekenhuis. En ook in Pinocchio speelde hij een chef van een afdeling bij het nieuws station YGN News. Beide series zijn leuk en raad ik aan!

8. Choi Jin Hyuktumblr_static_cjh1

Naam: Choi Jin Hyuk (최진혁)
Geboortenaam: Kim Tae-ho (김태호)
Geboortedatum: 9 februari 1986
Vanaf 2006 is acteur Jin Hyuk aan de bak. Al heel snel verdiende hij prijzen met z’n werk. De rollen die ik van hem heb gezien zijn in de drama’s Emergency Couple en Fated To Love You. Daarnaast zingt hij graag. Er zijn dan ook al wat official soundtracks voor series van hem verschenen.

7. Jang Hyuk13fa08dff3984be2a0d6453a0fccfba31

Naam: Jang Hyuk (장혁)
Geboortenaam: Jung Yong Joon (정용준)
Geboortedatum: 20 december 1976
Deze acteur (en papa van drie kinderen) begon zijn carrière in 1997. Sindsdien heeft hij veel verschillende rollen weten te bemachtigen.
Hij laat z’n gezicht zien in historische films en series, maar ook in drama’s. Veel Jang Hyuk fans vinden hem een prima team met de lieftallige actrice Jang Nara. Samen hebben zij onder andere in de drama Fated To Love You gespeeld.

6. Lee Jong Suk421

Naam: Lee Jong Suk (이종석)
Geboortedatum: 14 september 1989
Getalenteerde acteur Lee Jong Suk steelt de harten van z’n fans. In de serie I Hear Your Voice speelt hij een jongen die gedachten kan lezen, en in de drama Pinocchio is hij een hardwerkende reporter.

5. D.O. KyungsooDo Kyungsoo Exo Wallpaper 08 - www.wallpick-download.com

Naam: Do Kyungsoo (도경수)
Artiestennaam: D.O.
Geboortedatum: 12 januari 1993
Kyungsoo is oorspronkelijk artiest en zanger in de boygroep EXO. Twee jaar geleden besloot hij acteren te proberen, en dat is hem gelukt: hij is een natuurtalent!
In de dramafilm Cart en serie It’s Okay, That’s Love heeft hij bewezen dat hij niet alleen een engelenstem bezit.
De boygroep EXO heeft in 2015 een eigen mini-serie, EXO Next Door, uitgezonden. Hier had D.O. ook een rol (als zichzelf).
Zijn laatste acteerwerk is in de serie I Remember You. Hier speelt hij een (erg geloofwaardige) psychopaat.

4. Park Bo GumPark-Bo-Gum-1050x7001

Naam: Park Bo Gum (박보검)
Geboortedatum: 16 juni 1993
In 2011 begon Park Bo Gum aan zijn carrière. Ondanks dat deze jonge acteur nog een lange weg heeft om te gaan, wordt hij steeds bekender. Momenteel is hij presentator in het tv programma Music Bank.
Zijn laatste rol was een advocaat in de serie I Remember You. Er zijn geruchten dat Bo Gum de hoofdrol te pakken heeft voor de serie Reply 1988, die in oktober uitkomt.

3. Ji Chang Wook ji-chang-wook11

Naam: Ji Chang Wook (지창욱)
Geboortedatum: 5 juli 1987
Deze voormalig musicalacteur heeft het nu meer op films en series gemunt. Dit neemt niet weg dat hij een prachtige stem heeft om naar te luisteren! Hij heeft al verschillende soundtracks van zijn series en films gezongen.
Zijn laatste serie is de drama Healer, waarin hij een undercover night errand boy speelt. Voor deze rol moest hij verschillende karakters spelen. Met deze rol heeft hij zijn acteren goed bewezen.

2. Ji Sungjisung111

Naam: Ji Sung (지성)
Geboortenaam: Gwak Tae-geun (곽태근)
Geboortedatum: 27 februari 1977
Deze puppy-achtige acteur laat zien dat hij ook een stoere kant heeft in de serie Kill Me, Heal Me uit 2015. De inmiddels al papa van een dochtertje speelde in deze drama een rijke jongen met een meerderpersoonlijkheidsstoornis. Hierdoor had hij één, maar zeven rollen te vervullen. Samen met actrice Hwang Jung Eum acteerde hij de sterren van uit hemel. Dit duo was twee jaar geleden ook al te zien in de serie Secret.

1. Jo In SungJo In Sung21

Naam: Jo In Sung (조인성)
Geboortedatum: 28 juli 1981
Acteur In Sung is actief sinds 1998 en heeft inmiddels al in aardig wat films en series gespeeld. De laatste drama waarin Jo In Sung is verschenen is It’s Okay, That’s Love. In deze serie laat hij een vurige relatie met actrice Gong Hyo Jin zien. Ook in de drama That Winter, The Wind Blows bewijst hij dat hij kan goed kan acteren.

Ben je benieuwd geworden naar hoe de acteurs het doen? Via Viki.com zijn de drama’s gratis te kijken met Engelse of zelfs Nederlandse ondertiteling.

Neem een kijkje op mijn My Drama List account om te zien welke series en films ik jou aanraad!

Wie is jouw favoriete acteur?

stay tuned

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s