Gevonden!

Vorig jaar september heb ik het in een blogstuk gehad over mijn laatste jaar HBO en hoe ik het moeilijk vond om overzicht te houden. Hoewel ik blij was dat ik niet zo lang meer naar school hoefde, had ik zoveel op m’n bord dat het leek alsof er tien belangrijke tv-programma’s tegelijk werden uitgezonden, en ik de afstandsbediening kwijt was. Alle programma’s hadden mijn aandacht nodig, maar ik kon niet één programma kijken en de rest voor nu even opnemen om later te bekijken.
Maar hoe is die situatie verder verlopen?

Misschien dat ik vorig jaar wel met de verkeerde mindset mijn afstudeerjaar in ben gegaan, of misschien was ik na het zware leerjaar drie wel gewoon helemaal uitgeblust. Ik ging in ieder geval gestreste en niet heel hoopvol mijn laatste leerjaar in. Hierna heb ik nog gewerkt en m’n best gedaan om goede cijfers te behalen en te kunnen afstuderen, maar het mocht niet baten.

Extra schoolvakken

School heeft bepaald dat Communicatie-studenten naast het uitvoeren van een onderzoek voor hun afstudeerscriptie, ook nog vakken (met grote projecten) moeten volgen in leerjaar 4. Deze vakken moeten verplicht met een voldoende worden afgerond, omdat de student anders geen afstudeerscriptie mag inleveren.
Dit zorgde bij mij ervoor dat ik het lastig vond om het werk te verdelen. Hoewel dit iets is waar ik normaal gesproken geen problemen mee heb, vond ik het dit jaar toch anders. De last van “je moet en gaat dit jaar afstuderen” lag te zwaar op m’n schouders.

Zoektocht

Je zou dus kunnen zeggen dat, om mijn verloren-afstandsbediening-probleem op te lossen, ik eerst heb geprobeerd wat tv schermen erbij te zetten om toch al die belangrijke programma’s te kunnen volgen. Door middel van internet-tv heb ik geprobeerd een paar televisieprogramma’s tegelijk te kijken op een laptop, tablet en mobiel. Toen bleek dat deze manier van multitasken toch niet werkte, ben ik toch in 2019 wanhopig naar die afstandsbediening gaan zoeken.

En ik heb hem gevonden! Langzaam krabbel ik van mijn buik op, de stoffige afstandsbediening -die achter de bank bleek te liggen- in mijn hand. Het tv-programma ‘Afstudeerscriptie’ heb ik (in eerste instantie met pijn in mijn hart) in februari op pauze gezet. Omdat ik de lat te hoog heb gelegd voor mezelf, heb ik uiteindelijk het besluit genomen om eerst m’n vakken zoveel mogelijk af te ronden en pas in september van 2019 verder te gaan met m’n afstudeerscriptie. 

Frisse start

Het heeft me goed gedaan om even me met één ding tegelijk bezig te houden. Zoals ik vorig jaar in m’n blogstuk beschreef, gaat het leven nu al voor lang tijd als een sneltrein aan me voorbij (en dan niet eentje van de NS die soms wel eens te laat kan komen). Het is lastig geweest om mee te rennen, maar nu ben ik er klaar voor.
Ik heb er veel meer rust van dat ik mijn vakken zoveel mogelijk heb kunnen afronden. Ook heb ik van deze hele situatie geleerd. Soms is het lastig om mijn hoofd koel te houden, en ik weet wat ik de volgende keer anders zou doen. Voor nu maak ik lekker een frisse start.

En vind ik het erg om wat later klaar te zijn met m’n studie? Eerst wel. Dat is ook de reden waarom ik dit blogstuk zo laat schrijf. Ik heb een lange tijd van mezelf gebaald en het mezelf een beetje verweten dat “het me niet in één keer lukt.” Maar uiteindelijk weet ik dat dit beter is voor mezelf. Ik kom er wel. Sterker nog, ik sta er nu een stuk positiever in. Ik heb meer vertrouwen dat het goed komt.

De Play-knop is weer ingedrukt. Ik ben er klaar voor om af te studeren. Kom maar op!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s