Krezip live in de Ziggo Dome Amsterdam: Mijn Ervaring

De regen tikt op de auto voorruit. M’n moeder en ik blèren nog voor de laatste keer I Would Stay mee, die door de radio DJ ter eren van dit gave concert werd gedraaid. Bij het horen van Krezip ben ik weer even terug in 2009, waar 12-jarige Renee ook dit liedje uit volle borst meezong. En even besef ik me dat ik als (bijna) 24-jarige de helft van mijn leven fan ben deze band.

Ik kan me ook nog goed herinneren dat ik Krezip voor het eerst hoorde. Ik weet niet eens meer hoe oud ik precies was.
Daar zat ik als klein meisje achterin de auto, onderweg naar huis van Center Parcs, toen ik I Would Stay op de radio hoorde. Ik kon nog geen Engels, dus ik had geen idee wat er gezongen werd, maar het lied sprak me aan en is me altijd bijgebleven. En nu, járen later mag ik dit liedje samen met 17.000 mensen meezingen in de Ziggo Dome.

Het voorprogramma dat verzorgd werd door Thijs Boontjes, was erg grappig. Ik heb het nooit zo op voorprogramma’s omdat ze me vaak ongemakkelijk laten voelen. Jij en de artiest weten allebei dat je niet voor hen bent gekomen, maar eigenlijk zit te wachten op de hoofdact. Het feit dat Thijs dit ook gewoon hardop zei en een leuke draai aan zijn optreden gaf, maakte te sfeer wat lichter. Hij vertelde ons namelijk dat zijn taak niet was om op te treden, maar om ons alvast op te warmen voor het concert. Dit vond ik een leuke insteek.

De opening van Krezip was gaaf. Je zag op het grote scherm een compilatie van de band door de jaren heen die arm en arm stonden na concerten. En op deze manier kwamen de vanuit de grond het podium op. Ook vond ik het leuk dat ze begonnen met Lost Without You, één van de nieuwste nummers, omdat ze in de intro video van het verleden naar het heden gingen. Dit was dus een leuk detail.

Bij Krezip mogen de wat hardere rock liedjes niet ontbreken. Hier werd het licht en geluid dan ook goed op aangepast om de sfeer te maken. Ze deden veel oude, maar ook nieuwe liedjes die net 48 uur geleden uit waren gekomen. Uiteraard werd er bij de echte oude gouden liederen keihard meegezongen door het publiek.

Voor de afwisseling werd af en toe gebruik gemaakt van een klein vierkant podium in het midden van de zaal. Maar Jacqueline bracht ook tijdens een van de liedjes het publiek op de eerste rang een bezoekje. Dit ging gelukkig maar net goed, want ze liep al zingend met losse veters. Toen ze haar man in het publiek tegen kwam en hem een zoen gaf, viel ze. “De kus was zo goed, dat ik neer ging”, zei ze daarna lachend. Hopelijk heeft ze zich niet bezeerd!

Ik kan eigenlijk niks anders over het concert zeggen, dan dat ik enorm heb genoten. De 12-jarige Renee in me was in de wolken. Ik heb ze altijd al een keer live willen zien, maar omdat ik redelijk laat fan werd, kon dit niet meer. Ik ben zo blij dat ze hebben besloten een reünieconcert te geven! Dit wilde ik gewoon niet missen!

Zie hieronder een kleine impressie van hoe het was.

Een gedachte over “Krezip live in de Ziggo Dome Amsterdam: Mijn Ervaring

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s