Marina LOVE+FEAR tour in 013 Tilburg: Mijn Ervaring

Zenuwachtig wip ik op de klapstoel in de trein. Het is druk en ik probeer meer fans te spotten. Ik ga niet vaak in m’n eentje naar concerten, maar voor Marina moest ik gewoon een uitzondering maken. Een aantal jaar geleden was ze ook in Nederland, maar omdat ik toen niet alleen naar een concert durfde, was ik niet gegaan. Nog nooit zo spijt gehad! Gelukkig kon ik dat gisteren weer goedmaken. Ik zag Marina live.

Eén van de nadelen van alleen een concert bezoeken is dat ik zelf moet uitzoeken waar ik heen moet. Niet dat ik dat altijd een ander laat doen, maar ik heb zelf totaal geen richtingsgevoel, dus het is altijd fijn als ik iemand bij me heb die me kan helpen. Gelukkig was ik toen ik dreigde te verdwalen slim genoeg om twee meiden aan te spreken. Dit bleken ook fans te zijn, en uiteindelijk ben ik de hele avond met hen opgetrokken. Mariska en Savannah, als jullie dit artikel toevallig tegenkomen: bedankt voor de gezellige avond!

Het was een hele tijd geleden dat ik voor het laatst in Poppodium 013 ben geweest. Toen ik zag dat ze de zaal hadden veranderd, was ik dan ook blij verrast.
Omdat de twee meiden waarmee ik omging ongeveer mijn lengte hadden, waren we nog even benieuwd of we wel een goed plekje zouden kunnen vinden. De kans dat we de hele avond niks zien, is groot. Gelukkig konden we achterin de zaal op de trap een prima plek vinden.

Ik weet dat ik hier eigenlijk moet schrijven over Marina, maar ik wil het toch even hebben over het voorprogramma Allie X. Ik kende haar niet en ik had nog nooit van haar muziek gehoord, maar ik was verbaasd over hoeveel talent deze artiest heeft. Vaak geven voorprogramma’s me het gevoel dat ze er alleen maar zijn om de tijd op te vullen, maar Allie X stal de show. Het was net of ik naar haar concert gekomen was.
Haar muziek doet me een beetje denken aan de artiest Chairlift. Tijdens het optreden danste Allie X veel, en hoewel haar ruimte op het podium maar klein was, werd toch iedere hoek benut.

Marina zag eruit als een godin. Ze heeft altijd al een prachtig figuur gehad, maar dit werd door haar rode leren outfit met uitgesneden stukken in de broek, nog meer benadrukt. Het podium en licht en geluid was minimalistisch maar toch goed uitgedacht. Ook vond ik het leuk dat ze dansers bij zich had, zodat ze niet alleen op het podium stond te dansen. Het was ingetogen en toch artistiek.

Ik heb Marina altijd al gewaardeerd om haar bijzondere stemgeluid en mooie songteksten. Dit werd goed laten zien tijdens het concert. Toen ze klaar was met het zingen van haar unreleased song I’m not hungry any more schreeuwde een fan “RELEASE IT.”
Ook kon je duidelijk horen welke liedjes de favorieten waren van het publiek. Bij deze liedjes zong iedereen uit volle borst mee. Bij I’m not a robot, Bubblegum Bitch en Primadonna hoorde je het publiek het beste. Bij het allerlaatste liedje How to be a heartbreaker ging iedereen helemaal los.

Wat me wel opviel was dat Marina weinig dingen tussendoor zei tegen het publiek. Ze staat bekend om het schrijven over moeilijke en emotionele onderwerpen. Ik had eigenlijk wel iets van een inspirerende korte speech van haar verwacht. Misschien is dit fout gedacht van mij, hoor. Ik vond alleen een “Thank you, Tilburg” zo kort.

Het concert was wel echt gaaf. Ik heb heel erg genoten. Ook van de sfeer overall. Het publiek was gewoon een gezellige crowd. Niemand schroomde om te gaan dansen en springen. Het voelde heel intiem. Als ze weer in Nederland komt, wil ik weer!

Bekijk hieronder de video’s die ik heb gemaakt. Je kunt mij keihard mee horen zingen. Sorry daarvoor, haha.

Een gedachte over “Marina LOVE+FEAR tour in 013 Tilburg: Mijn Ervaring

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s